geld lenen kost geld

Online lening aanvragen

Kredietverstrekkers vergelijken

Zoals aangegeven kunt u in Nederland geld lenen bij een Bank of bij een tussenpersoon. De banken hanteren over het algemeen een iets hoger rentetarief.

Als u bij een bank aanvraagt ontvangt u alleen van deze bank een krediet offerte. Vraagt u bijvoorbeeld van de Rabobank aan, dan zult u alleen een offerte van de Rabobank ontvangen. Als u een krediet aanvraagt bij een tussenpersoon kan deze een keuze maken uit diverse kredietverstrekkers . De Tussenpersonen gaan voor u "shoppen" en op zoek naar de goedkoopste aanbieder voor uw geldlening. Zij gaan dus voor u aan het werk.

Kredietverstrekkers met elkaar vergelijken is niet ingewikkeld. Als u meerdere offertes aanvraagt via LenenMetVerstand. Ziet u snel genoeg wie voor u de meest voordelige aanbieder. Let hierbij vooral op het totale bedrag dat u moet terugbetalen. Laat u niet te snel verleiden door een laag maandtermijn. Een lage maandlast lijkt ontzettend prettig. Het nadeel hiervan is dat u ook voor een langere periode aan de lening vast zit. Des te minder u per maand gaat betalen, des te langer u aan de lening vast kan zitten.

Een bekende uitspraak bij het lenen van geld is dat er twee mooie momenten zijn. De eerste keer is als het geld op uw rekening wordt bijgeschreven. Het tweede moment is als u uw lening weer volledig heeft terugbetaald. Om deze twee momenten zo dicht mogelijk naar elkaar te halen is het van belang om goed na te gaan wat u in totaal aan de lening moet betalen. Dit kunt u terugvinden in het ESIC formulier.