geld lenen kost geld

Kredietlimiet

U zult vaak zien dat er bij een consumptief of hypothecair krediet gebruik gemaakt wordt van een zogenoemde kredietlimiet. De naam van de term zegt het al, het gaat hier om het maximale kredietbedrag dat u mag opnemen van de kredietverstrekker.

De kredietlimiet wordt van te voren afgesproken door de kredietnemer en -gever wanneer er een flexibel krediet wordt afgesloten, zoals een doorlopend krediet. Dankzij de flexibele aard van dit soort kredieten is het vrijwel altijd mogelijk om achteraf de kredietlimiet te verhogen of verlagen.

Geld lenen met een kredietlimiet
U krijgt te maken met een kredietlimiet indien u er voor kiest om flexibel te lenen. Sluit u een doorlopend krediet, WOZ krediet, rente krediet, plus krediet of spaarkrediet af, dan krijgt u te maken met het begrip kredietlimiet. Hiernaast werken ook diverse hypotheken met een kredietlimiet.

Zoals eerder gezegd zijn kredieten die werken met een kredietlimiet bijzonder flexibel. De bedoeling van een kredietlimiet is om u geld achter de hand te laten houden, zodat u geld op kan nemen wanneer het u uitkomt. Deze leningen kennen een variabele rente en bieden u de mogelijkheid vervroegd af te lossen zonder extra kosten.


Terug naar het overzicht