geld lenen kost geld

Flitskrediet

Flitskrediet is één van de benamingen voor de minilening. Geld lenen middels een flitskrediet kan een oplossing bieden voor mensen die even een paar 100 euro willen lenen. Een flitskrediet kent een korte looptijd en een lage leensom.

Flitskredieten worden veel aangeboden via het internet. Hier kent de kleine lening nog meer benamingen zoals SMS krediet en minikrediet. De verschillende tussen de aanbieders kunnen flink oplopen. Vooraf informeren kan een snellere uitbetaling, langere looptijd of lagere (boete)kosten als gevolg hebben.

Toezicht op flitskredieten
De afgelopen jaren is er veel ophef ontstaan over het flitskrediet. De kosten zouden op jaarbasis gezien extreem hoog zijn. Tot voor kort omzeilden aanbieders van flitskrediet het toezicht op geld lenen wegens hun korte looptijden en lage leensommen.

Op 1 juni 2011 is de Richtlijn Consumentenkrediet in de Wet op het financieel toezicht (Wft) geïmplementeerd. Sindsdien valt ook het flitskrediet onder het financieel toezicht, waardoor de kosten voor de kleine leningen enorm zijn afgenomen.

Verschillen in aanbieders flitskrediet
De verschillen tussen de aanbieders van flitskrediet, zoals Voorschotje.nl en Cashbob, zijn op sommige punten relatief groot. In het bijzonder zijn er verschillen te vinden in de snelheid van de uitbetaling en de mogelijke looptijden voor de flitskredieten.

Belangrijke punten om op te letten als u een flitskrediet afsluit zijn de boetekosten voor te laat betalen en eventuele extra kosten. In sommige gevallen mag u "voordringen" in de rij van wachtenden door een eenmalige vergoeding te betalen aan de aanbieder.


Terug naar het overzicht