geld lenen kost geld

Dealerkrediet

Sommige autodealers en detailhandels bieden de mogelijkheid om direct een lening af te sluiten. Deze zaken bemiddelen dan zelf voor een kredietverstrekker. In dit soort gevallen spreken we over een dealerkrediet.

Het is de vraag of het afsluiten van een dealerkrediet, als bijvoorbeeld een autolening, wel zo verstandig is. De kans is enorm groot dat u voordeliger kan lenen bij een andere kredietaanbieder. Het kan absoluut lonen om de tijd te nemen om leningen te vergelijken.

Aandachtspunten dealerkrediet
De aandachtspunten voor een dealerkrediet zijn grotendeels hetzelfde als die van een andere lening of krediet. Dat houdt in dat u er goed aan doet om goed op de rente, looptijd en lening voorwaarden te letten. Dit zijn altijd belangrijke aandachtspunten bij geld lenen.

Eén punt in het bijzonder is belangrijk om na te vragen indien u interesse heeft in een dealerkrediet. Controleer voor hoeveel kredietverstrekkers de aanbieder bemiddelt. Vaak is er sprake van een exclusieve samenwerking, waardoor de kans dat u een te hoge rente moet betalen, sterk toeneemt.


Terug naar het overzicht