geld lenen kost geld

Huurkoop

Huurkoop is in zekere zin een combinatie van huren en kopen. Het is de bedoeling dat het product dat middels huurkoop wordt overgenomen, aan het einde van de looptijd is afbetaald. Op dit moment is het product officieel gekocht en behoort het toe aan de koper.

Voor huurkoop moet in maandelijkse termijnen betaalt worden net zoals ieder andere lening. Echter is er wel een verschil tussen huurkoop en bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Mocht u besluiten dat u niet meer wilt voldoen aan de maandlasten, dan neemt de verkoper het product terug en worden uw betalingen als huur gezien.

Voordelen & nadelen huurkoop
De voordelen van huurkoop zijn simpel. U krijgt direct de beschikking over het product dat u mee naar huis wilt nemen. Vaak wordt huurkoop als een autolening gebruikt. Tevens is er een hoop zekerheid over de maandlasten en looptijd als u gebruik besluit te maken van huurkoop.

De nadelen van huurkoop zijn vaak reden genoeg om een andere manier van financieren te gebruiken, zoals een persoonlijke lening. Huurkoop is namelijk een relatief dure vorm van geld lenen, omdat de rente vaak hoger is dan andere producten die u kan gebruiken. Tevens kan de kredietverstrekker het product in sommige situaties terugroepen.


Terug naar het overzicht