geld lenen kost geld

Financiële bijsluiter

Financieel dienstverleners moeten bij complexe producten een zogenoemde Financiële bijsluiter (FB) beschikbaar stellen. De Financiële bijsluiter komt voor bij bijvoorbeeld beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen, maar ook bij leningen vindt u de Financiële bijsluiter terug.

Een Financiële bijsluiter valt in zekere zin te vergelijken met een prospectus. Het grote verschil is dat de Financiële bijsluiter slechts een eenvoudige uitleg biedt, terwijl een prospectus van een meer juridische aard is met de taak de lezer volledig te informeren over de risico's en kosten van een product.

Financiële bijsluiter verkrijgen
U verkrijgt op aanvraag de Financiële bijsluiter van financieel dienstverleners of kredietverstrekkers. Voor dit document mag de aanbieder van het product geen kosten in rekening brengen. Aan de hand van een Financiële bijsluiter geeft de aanbieder uitleg over de risico's, rendementen en kosten van een complex product.

Het is de bedoeling dat u begrijpelijke informatie vindt in de Financiële bijsluiter. Op basis van deze informatie kunt u een verantwoorde en weloverwogen beslissing nemen voordat u aan een complex product of lening begint. Daarom raadt LenenMetVerstand.nl het u aan om altijd naar de Financiële bijsluiter te vragen alvorens u een beslissing neemt.


Terug naar het overzicht