geld lenen kost geld

Variabele rente

Een variabele rente is afhankelijk van de actuele marktrente. Veel leningen worden verstrekt met een variabele rente. Zolang de lening loopt kan de rente een onbepaald aantal keren toenemen en dalen. Kijk voor actuele tarieven in ons variabele rente overzicht.

U vindt de variabele rente terug bij kredieten die flexibel zijn en veel vrijheid bieden. In dit geval gaat het om doorlopend krediet en alle varianten daarop. U moet wel oppassen met een variabele rente. Sluit geen doorlopend krediet af met een instaprente of de rente kan ineens aanzienlijk toenemen.

Variabele rente en vaste rente
Veel mensen zijn onder de indruk dat zij het zelf voor het kiezen hebben welke rentevorm dat hun lening zal gebruiken. Dit is incorrect. De rentevorm komt met de lening zoals de kredietverstrekker het aanbiedt. Doorlopend krediet maakt altijd gebruik van een variabele rente.

Voor een vaste rente moet u naar de persoonlijke lening kijken. Deze leenvorm maakt altijd gebruik van een vaste leenrente. LenenMetVerstand.nl houdt ook actief een vaste rente overzicht bij voor haar bezoekers.


Terug naar het overzicht