geld lenen kost geld

Vaste rente

Hoewel er minder gebruikgemaakt wordt van een vaste rente bij geld lenen, komt deze rente wel voor bij een van de populairste leningen: de persoonlijke lening. Voor actuele tarieven kunt u ons vaste rente overzicht bezoeken.

Het grote voordeel van geld lenen tegen een vaste rente, is dat u van te voren gelijk weet wat u kan verwachten. Iedere maand betaalt u een vast bedrag voor de rente en aflossing. De looptijd staat altijd vast bij leningen die een vaste rente hanteren.

Vaste rente en variabele rente
Of u een vaste rente of een variabele rente moet betalen voor uw lening is niet afhankelijk van uw voorkeur. Het is geheel afhankelijk van de leenvorm zelf welke rentevorm u zal moeten betalen aan de kredietverstrekker. Aflopend krediet zoals de persoonlijke lening wordt altijd tegen een vaste rente verstrekt.

Voor een variabele rente moet u naar de doorlopende kredieten kijken. Deze kredieten maken gebruik van een rentevorm die afhankelijk is van de marktrente. Kijk hier voor het actuele variabele rente overzicht van LenenMetVerstand.nl.


Terug naar het overzicht