geld lenen kost geld

Autofinanciering

In Nederland is de zogenoemde autofinanciering of autolening bijzonder populair. Veel consumenten sluiten een autofinanciering af om een nieuwe auto te financieren. Wilt u ook een autofinanciering afsluiten? Let dan op een aantal specifieke zaken.

Het gebruik van een autofinanciering kan een simpele oplossing bieden voor consumenten die even niet het geld voor handen hebben om een nieuwe auto te kopen. De auto kan immers direct gekocht en gebruikt worden zonder daar eerst voor te sparen. Hieronder geven we een aantal tips voor het afsluiten van een autofinanciering.

Autofinanciering tips
Een autofinanciering is slechts een ander benaming voor de persoonlijke lening. De persoonlijke lening biedt veel zekerheid. Gebruik dit in uw voordeel. Om specifiek te zijn moet u goed nadenken over de looptijd van de autofinanciering en de (economische) levensduur van de auto zelf. U wilt geen auto financieren waar slechts 2 jaar in gereden kan worden, terwijl de looptijd van de lening 5 jaar betreft.

Het is zo belangrijk om goed over de looptijd na te denken, omdat de looptijd bij een persoonlijke lening vast staat. U mag meestal niet vervroegd aflossen zonder boeterente te betalen. Daarom is het verstandig om van te voren goed na te denken over de looptijd die u kiest. Tevens is een kortere looptijd voordeliger aangezien rente op jaarbasis betaalt moet worden.


Terug naar het overzicht