geld lenen kost geld

Goederenkrediet

Er zijn duidelijke verschillen tussen een geldkrediet en een goederenkrediet. Goede voorbeelden van een geldkrediet zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Voorbeelden van een goederenkrediet zijn de lening op afbetaling en huurkoop.

Het verschil valt te vinden in de besteding van de lening. Een goederenkrediet is namelijk bedoeld voor een specifieke financiering, terwijl een geldkrediet die keuze vrijlaat voor de kredietnemer. Een geldkrediet is in veel gevallen aantrekkelijker dan een goederenkrediet, omdat er meer keuzevrijheid is om voor een kredietverstrekker te kiezen.

Geld lenen met goederenkrediet
Geld lenen met een goederenkrediet houdt in dat u geld leent voor een specifiek doel. Dit kan zijn voor een auto, een computer, een televisie of boot. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen voor financieringen die mogelijk zijn aan de hand van een goederenkrediet. Echter, elke financiering die mogelijk is middels een goederenkrediet, kan ook geregeld worden middels een geldkrediet.

Goederenkredieten werken voor de rest hetzelfde als geldkredieten, ondanks dat er onderscheid gemaakt wordt door de Wet op het Consumentenkrediet (Wck). In beide gevallen bestaat er een doorlopend- en aflopend krediet. Met een doorlopend goederenkrediet mag u geld opnemen tot een bepaald kredietlimiet tegen een variabele rente. Aflopend goederenkrediet wordt in vaste termijnen afbetaalt tegen een vaste rente.


Terug naar het overzicht