geld lenen kost geld

Intermediair

Intermediair is een ander woord voor tussenpersoon of bemiddelaar. Nederlandse intermediairs houden zich in het financiële circuit bezig met het aanbieden van financiële diensten en producten van - meestal meerdere - eindpersonen zoals kredietverstrekkers en verzekeraars.

Het voordeel van geld lenen middels een intermediair is dat zij een breed scala aan financiële producten kunnen aanbieden. Meestal gaat het hier om persoonlijke leningen en doorlopende kredieten, maar ook verzekeringen zijn bij sommige tussenpersonen aanwezig. Op de pagina kredietverstrekkers vindt u naast kredietverstekkers tevens een aantal intermediairs.

Taken van een intermediair
De taken die een intermediair op zich neemt zijn afhankelijk van het type intermediair. Een intermediair hoeft niet alleen te bemiddelen tussen de kredietnemer en de kredietgever, maar kan de kredietnemer in veel gevallen ook van financieel advies voorzien. Bemiddelaars worden meestal op basis van doorlopende provisie beloond door de kredietverstrekkers.

Verschillende kredietverstrekkers verstrekken uitsluitend geld leningen middels het intermediaire kanaal. Voorbeelden van dit soort kredietverstrekkers zijn InterBank en Defam. De enige manier om hier geld te lenen is middels een intermediair.


Terug naar het overzicht