geld lenen kost geld

Leencalculator

Op het internet kunt u veel zogenoemde leencalculators vinden. Vaak zijn mensen die een leencalculator gebruiken onder de indruk dat het om een precieze berekening gaat. Dit is niet het geval. Een leencalculator geldt altijd als een indicatie.

Aan de hand van een leencalculator krijgt u een matig voorproefje van de lening die u kunt afsluiten. Voor een precieze lening berekening moet u offertes aanvragen. In de offerte staat alles zoals het letterlijk aangeboden wordt.

Risicoprofiel
Iets wat altijd gebeurt in een leencalculator, is dat er wordt uit gegaan van de laagste rente. Een leencalculator kan geen rekening houden met uw risicoprofiel - waarop de rente die u moet betalen om geld te lenen wordt gebaseerd. Naast uw risicoprofiel zal een online leencalculator nog meer belangrijke factoren voor een exacte berekening negeren.

Op LenenMetVerstand.nl kunt u o.a. een persoonlijke lening berekenen en een doorlopend krediet berekenen op basis van informatie die u zelf invult. U vult zelf de rente in waar de berekening van uit moet gaan. Vervolgens ziet u o.a. wat uw maandlasten en (theoretische) looptijd zullen zijn.


Terug naar het overzicht