geld lenen kost geld

Restwaarde

In sommige gevallen laten kredietverstrekkers consumenten geld lenen met een zogenoemde restwaarde. In de zin van een autolening houdt dit in dat er rekening gehouden wordt met de waarde van de auto aan het einde van de looptijd.

Door gebruik te maken van een lening met restwaarde hoeft u niet de hele leensom af te lossen gedurende de looptijd. In plaats daarvan lost u slechts een deel van de lening af en levert u de auto aan het einde van de looptijd in om zo de eerder afgesproken restwaarde alsnog af te lossen.

Geld lenen met restwaarde
Een lening met restwaarde is een relatief nieuwe vorm van financieren. Dankzij deze manier van geld lenen kunnen uw maandlasten een stuk lager uitvallen. Het nadeel is echter dat het gekochte product aan het einde van de looptijd moet worden ingeleverd om de lening alsnog af te lossen. U kan natuurlijk ook zelf besluiten het laatste deel zelf af te lossen.

Op LenenMetVerstand.nl staan een hoop kredietverstrekkers en tussenpersonen. Echter meldt slechts één van deze aanbieders dat zij een lening met restwaarde aanbieden, namelijk Directa.nl. Bezoek de website van Directa.nl voor meer informatie.


Terug naar het overzicht