geld lenen kost geld

Sociale Banken Nederland (SBN)

Sociale Banken Nederland (SBN) betreft een samenwerkingsverband tussen in totaal 14 gemeentelijke kredietbanken in Nederland. Deze sociale banken verstrekken uitsluitend noodzakelijke en verantwoorde leningen van 225,- tot 25.000,- euro aan lagere inkomens.

Het idee achter de SBN is simpel: consumenten die niet bij de commerciële bank terecht kunnen omdat hun inkomen te laag is, maar toch goed een lening kunnen gebruiken, kunnen als alternatief goedkoop lenen bij een van de sociale banken die bij de SBN is aangesloten.

Sociale Banken Nederland (SBN) voorwaarden
Er moet wel een groot verschil genoemd worden tussen de sociale lening en een lening van een commerciële bank. U kan namelijk niet zomaar een SBN-lening afsluiten voor een willekeurige financiering. U moet de lening écht nodig hebben om er voor in aanmerking te komen.

De consument met een lager inkomen moet dankzij een sociale lening in staat zijn om zijn of haar positie in de maatschappij te kunnen behouden of verbeteren. Daarom zal een sociale kredietbank geen krediet verstrekken voor bijvoorbeeld een nieuwe televisie.


Terug naar het overzicht