geld lenen kost geld

Geldkrediet

De verschillen tussen een goederenkrediet en geldkrediet zijn eenvoudig uit te leggen. Voor de verschillen hoeven we enkel naar het bestedingsdoel te kijken. Een goederenkrediet werkt nagenoeg hetzelfde als een geldkrediet.

De grootste voorbeelden van geldkrediet zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Voor een goederenkrediet moet er juist weer aan huurkoop en lenen op afbetaling gedacht worden. In het kort gezegd is het verschil tussen een geldkrediet en goederenkrediet te vinden in de bestedingsvrijheid.

Geld lenen met geldkrediet
Geld lenen met een geldkrediet betekent dat u niet per se geld leent voor een specifiek doel. U sluit de lening af en kan later bepalen waar u het geld aan besteedt. Dit is bij een goederenkrediet niet het geval, omdat u met zo'n krediet wél leent voor een speficiek doel en dus weinig bestedingsvrijheid hebt.

Een goederenkrediet wordt vaak afgesloten bij een elektronicazaak met het doel een nieuwe televisie of computer te financieren. De lening moet daarom ook per se gebruikt worden voor die ene specifieke financiering. Net als geldkrediet, bestaat een goederenkrediet uit een doorlopend- of aflopend krediet.


Terug naar het overzicht