geld lenen kost geld

Financieel adviseur

Een financieel adviseur of consultant is een persoon met een brede kennis over financiën. De adviseur kan een financieel advies geven over bijvoorbeeld geld lenen, een hypotheek afsluiten, belastingzaken en of juridische zaken.

Omdat er geen specifieke opleidingen bestaan voor financieel adviseurs, is het niet niet nodig om een speciale opleiding te volgen om als financieel adviseur aan het werk te gaan. In de meeste gevallen werken financieel adviseurs zelfstandig in plaats van bij een adviesbureau.

Taken & vergoeding financieel adviseur
Een financieel adviseur moet het in zich hebben om de vragen van een klant over zijn of haar financiën deskundig te beantwoorden. Het advies van een adviseur hoeft als niets meer dan een advies gezien te worden, de klant is niet verplicht om de adviezen ook daadwerkelijk op te volgen.

Net als ieder ander verwacht een financieel adviseur een vergoeding voor zijn of haar diensten. Adviseurs die advies verstrekken voor een lening of krediet worden meestal op een (doorlopende) provisiebasis beloond, maar kunnen ook werken voor een normaal uurtarief.


Terug naar het overzicht