geld lenen kost geld

Postorderkrediet

Een postorderkrediet is een doorlopend krediet dat bij een postorderbedrijf kan worden afgesloten om producten in termijnen te financieren. Bijvoorbeeld kredieten bij Wehkamp.nl, Bol.com, Otto.nl en Neck.nl vallen in de categorie postorderkrediet.

Ondanks het gemak van een postorderkrediet, is deze manier van financieren zeer onaantrekkelijk. Meestal hanteren postorderbedrijven namelijk rentetarieven die tegen de grens van de wettelijke maximale rente aanligt. Krediet bij een postorderbedrijf is een van de duurste vormen van geld lenen.

Gemak van een postorderkrediet
Een postorderkrediet brengt veel gemakken met zich mee. Omdat het vrijwel altijd een doorlopend krediet betreft, is het vaak mogelijk om afgelost geld opnieuw te gebruiken voor het financieren van een nieuw product, zolang u maar binnen de kredietlimiet blijft. U betaalt een variabele rente over elk opgenomen geldbedrag.

Een voordeel van een doorlopend postorderkrediet is dat u uw krediet altijd vervroegd mag aflossen. Opnieuw geld opnemen kost ook helemaal niets, op de rente na.


Terug naar het overzicht