geld lenen kost geld

Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een groene lening die u bij de gemeente kunt afsluiten om uw woning energiezuiniger te maken. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die middels een duurzaamheidslening kunnen worden gefinancierd zijn zuinige verwarmingsinstallaties, gevel-, dak- en vloerisolaties en HR++ glas.

Door middel van een duurzaamheidslening kunt u heel voordelig in de energiezuinigheid van uw woning investeren. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt de duurzaamheidsleningen namens de gemeenten. Tevens behandelt het SVn de lening aanvragen en neemt ze de verantwoordelijkheid voor de afhandeling en administratie op zich.

Gunstig lenen met een duurzaamheidslening
Duurzaamheidsleningen kennen bijzonder gunstige voorwaarden. In de eerste 3 jaar van de looptijd van de lening leent u aflossingsvrij en tegen een vast laag rentetarief. Na verloop van de aflossingsvrije periode betaalt u normale maandlasten bestaande uit rente en aflossing. Omdat u met een duurzaamheidslening bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, leent u extra voordelig.

Aan de hand van een duurzaamheidslening kan normaal gesproken tussen de 2.500,- en 15.000,- euro geleend worden. Echter bepalen de gemeenten zelf voor een groot deel hoeveel u kan lenen middels deze leenvorm. Doorgaans geldt een rentekorting van 3% op de 10 of 15 jaar vaste commerciële rente van SVn.


Terug naar het overzicht