geld lenen kost geld

Kredietbescherming

U kunt er voor kiezen om naast uw persoonlijke lening of doorlopend krediet een kredietbescherming af te sluiten. Op deze manier kunt u zich verzekeren tegen de terugval of uitval van uw inkomen. Kredietbeschermingen bestaan in alle soorten en maten.

Als u een lening aangaat, dan zal u hier maandelijks de lasten van moeten dragen. Uw inkomen kan echter afnemen vanwege arbeidsongeschiktheid wegens een ongeluk of ziekte, werkeloosheid of zelfs overlijden. Met de juiste kredietbescherming zullen de lasten van uw lening worden opgevangen of zelfs kwijtgescholden.

Kredietbeschermingen
Aan de hand van een overlijdensrisicoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering of werkloosheidsverzekering kunt u uw lening of krediet beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Let wel op of de verzekering(en) enkel de hoofdaanvrager of ook de medeaanvrager van de lening beschermen.

Een kredietbeschermer kan op meerdere manieren gekocht worden. U kunt er vaak voor kiezen om de verzekering middels een maandelijkse premie of een eenmalige premie (koopsom) te kopen.


Terug naar het overzicht